Sancho
Junior Member

Registered: 21-8-2013
Member Is Offline
|
|
Jak uniknąć problemów z nieszczelną instalacją hydrauliki siłowej?
Od jakiegoś czasu zostałem, może nawet trochę wbreww swojej woli oidpowiedzialny w firmie, w której pracuję za
sprzęt firmowy, którym są zarówno auta, jak i wszystko to co tam się znajduje. Jesteśmy firmą, któa zajmuje
się budownictwem szeroko pojętym, więc ten sprzęt jest bardzo różny. Ostatnio mam wiele problemów z wyciekami z
ukłądów hydraulicznych, których nie potrafię samodzielnie naprawić. Może Wy mi coś polecicie w tej kwesti?
|
|
Barabut
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Sprawa nie jest wcale łątwa, bo jednak trzeba widziec to co jest do naprawienia...Nie zawsze zdalnie da się załatwić tego
rodzaju kwestie. Ja jeśli nie jestem czegoś pewien jeśli chodzi o naprawę to zawsze wołam kolegó, któzy mają
większe doświadczenie ode mnie...
|
|
Sancho
Junior Member

Member Is Offline
|
|
No to jest pewnie dobry sposób, tylko, że u nas to ja jestem jednak najbardziej doświadczonym człowiekiem w firmie, jeśli
chodzi o kwestie techniczne..., tak więc sam rozumiesz...
|
|
nieidealny
Junior Member

Registered: 28-5-2015
Member Is Offline
|
|
Według mnie problemem w Polsce było i myślę, że w dalszym ciągu są przestarzałe urządzenia. Ciągle
bawimy się urządzeniami, które mają już dawno lata swietności za sobą. Teraz trzeba postawić albo na nowe
urządzenia albo na nowe elementy do wymiany. Nie ma co oszczędzać i wykorzystywać tego co zostało na przykład
kilkanaście lat temu.
|
|
OtoczkaNieba
Junior Member

Registered: 13-4-2016
Member Is Offline
|
|
No coś w tym jest, bo akurat całkiem niedawno mój mąż postanowił w końcu rozstać się ze sprzętem,
któy zalegał długie lata w magazynie. Od niedawna właśnie postanowił zaopatrywać się tutaj http://www.e-hydraulika.eu/pol_m_Szybkozlacza-328.html bo stwierdził, żz szybkozłączki do swoich instalacji będzie
brał tylko z najwyższej półki.
|
|
zielonooka
Junior Member

Registered: 28-5-2015
Member Is Offline
|
|
No i dobrze słyszeć takie informacje, bo to oznacza, że jednak z naszymi technikami wcale nie jest jeszcze tak źle ))
|
|
madryjanek
Junior Member

Registered: 27-5-2015
Member Is Offline
|
|
Ważne, żeby mieć śwaidomość jakości produktów technicznych. Koleżanka wspomniała o
szybkozłączkach, a ja wspomnę jeszcze choćby o zaworach dławiących, które tutaj http://www.e-hydraulika.eu/pol_m_Zawory_zawory-dlawiace-372.html można kupić i to za świetną cenę. Myślę,
że jeśli będziesz kupował części zamienne tutaj, to porblemy z cieknącą hydrauliką siłową nie
bedą się powtarzały...
|
|