dziewczynkazzapalniczka
Junior Member

Registered: 28-5-2015
Member Is Offline
|
|
Kto może stosować peeling kwasowy?
Mam 18 lat i starszne problemy z tradzikiem. Stosowałam już rozne kremy przeciwtrądzikowe, ale efekt wciąż jest
niezadowalajacy. Koleżanka poradziła zebym sprobowała peelingu kwasowego. Czy w moim wieku moge stosować taki rodzaj peelingu? Czy
to zeczywiście pomoże pozbyc się blizn potrądzikowych? Czy ograniczy powstawanie kolejnych zmian?
|
|
Specka
Junior Member

Registered: 21-8-2013
Member Is Offline
|
|
W twoim przypadku, z racji młodego wieku radziłabym skonsultować się z dermatologiem. Wiem, że trzeba czekać strasznie
długo w kolejce, ale lepiej porozumieć się z kimś, kto się na tym zna, żeby nie narobić sobie większego
kłopotu.
|
|
bezimienna
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Chyba trochę przesadzasz. Peeling kwasowy to nic strasznego i stosuje się go przy różnych dolegliwościach skórnych,
również tych związanych z tuszowaniem blizn po oparzeniach. Według mojej wiedzy to rzeczywiście może pomóc w
wygładzeniu skóry pełnej blizn po trądziku. Poczytaj sobie co o tym rodzaju peelingu piszą na tej stronie https://www.floslek.pl/10,katalog_pharma/231,dermo_expert_peelingi.html. Jeśli wciąż masz wątpliwości to po prostu
pogadaj z jakąś kosmetyczką. Nie musisz od razu iść do dermatologa.
|
|
Specka
Junior Member

Registered: 21-8-2013
Member Is Offline
|
|
Ja mimo wszystko doradzałabym ostrożność. Akurat kosmetyki FLOSLEK są raczej bezpieczne w stosowaniu, ale Ty jesteś jeszcze młoda i masz delikatną skóre. Zanim skorzystasz z
peelingu wcześniej przynajmniej zapoznaj się z ulotką wybranego przez Ciebie produktu i zobacz, czy rzeczywiście możesz go
stosować.
|
|
dziewczynkazzapalniczka
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Dzieki za rady. Rozmawialam z kosmetyczką i mowi że spokojnie moge spróbowac, tylko radzi zeby nie przesadzac na początku z
ilością peelingu.
|
|