Kokolala
Junior Member

Registered: 13-4-2016
Member Is Offline
|
|
Czy warto zostać hostessą?
hej forumowicze, chciałabym popracować jako hostessa tyle że nie wiem czy to się opłaca i czy są z tego jakieś
korzyści inne niż pieniądze. Warto starać się o taką pracę?
|
|
OtoczkaNieba
Junior Member

Registered: 13-4-2016
Member Is Offline
|
|
hejka pewnie że warto. Dorabiam sobie w taki sposób i jestem zadowolona. Szczególnie dobrze płatne są targi również
te zagraniczne. Można powiedzieć że zarobki całkiem dobre ale daj sobie czas na zebranie doświadczenia, ćwicz język
i chodź na fitness. Dbaj o urodę. Doświadczenie jest ważne i ono decyduje o twoim powodzeniu. Szukaj ofert pracy dla hostess na
portalach społecznościowych i stronkach z ofertami pracy, pytaj koleżanki bo poczta pantoflowa też się sprawdza.
Porozglądaj się na stronach różnych agencji, bo czasami można się po prostu do nich zgłosić
wysyłając aplikacje przez interenet. Takie agencje zwykle działają na skale polski i można im zaufac, wysyłają do
firmy na promocje czy targi, tak jak w przypadku tej agencji http://www.hostessy.caneli.com.pl/wynajem-hostess/. Nie musisz sama łapać zleceń, szukać rozpaczliwie roboty, jesteś w
bazie i czekasz na kontakt.
|
|
Specka
Junior Member

Registered: 21-8-2013
Member Is Offline
|
|
właśnie agencje są dobre na początek dopóki się nie wdrożysz i nie nałapiesz kontaktów. Nie
mówiąc już o bezpieczniejszej formie współpracy. A propo kontaktów, praca hostessy to przede wszystkim praca z
ludźmi także jak jesteś cicha i zamknięta to możesz czuc się nieswojo na początku, ale z drugiej strony masz szanse
na przełamanie nieśmiałości także wyjdzie ci to na dobre.
|
|
beza_z_kremem
Junior Member

Registered: 28-5-2015
Member Is Offline
|
|
zgadzam się z tym przełamywaniem nieśmiałości. Na początku pracy miałam z tym duzy problem jednak po krótkim
czasie oswoiłam dręczący strach i dzięki temu mam teraz łatwiej w codziennych kontaktach. Dzięki pracy mam też
więcej znajomych, polecam ci zostanie hostessą!
|
|
stary_dziad
Junior Member

Registered: 21-8-2013
Member Is Offline
|
|
też pracuję w działce promocji gdzieś trzy lata i widzę jak ta branża się szybko rozwija. Pracy jest napewno coraz
więcej i zarobki rosną. Ciągle jest zapotrzebowanie na osoby na targi i różne akcje promocyjne. Warto.
|
|